Skip to content

KEYNOTES SPEAKER-video

CLUBUL AMIRALILOR

Forumul Securității Maritime

Keynote speaker- Conferinta DINAMICA ȘI COMPLEXITATEA SECURITATII MARITIME A ROMÂNIEI

29-30 septembrie

Multumim invitatilor nostri speciali

Ana Cristina JORGE

Director al Diviziei de reacție operațională a Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă – Frontex
Ana Cristina este, din 2018, director al Diviziei de răspuns operațional din cadrul Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă – Frontex. Înainte, din 2012, a fost șefa Unității de operațiuni comune.
Divizia de răspuns operațional include Unitatea de operațiuni pe teren, Unitatea de poliție de coastă și de aplicare a legii și Centrul de excelență pentru combaterea fraudei cu documente. Divizia este, de asemenea, responsabilă de Centrul de coordonare operațională Frontex.
Dna Jorge este absolventă a Institutului de Științe Politice și Sociale al Universității din Lisabona, unde a obținut diploma în relații internaționale.

Alina FROLOVA

Alina Frolova este Vicepreședinte al Centrului pentru Strategii de Apărare , Ministru adjunct al Apărării din Ucraina (2019-2020), Consilier al Ministerului Apărării (2015-2016), Consilier al Ministerului Politicii Informaționale (2016-2018), Fondator al proiectului “Invictus Games Team Ukraine”,Stratcom.UA și UCMC.

Iulian Fota

Iulian Fota este secretar de stat pentru afaceri strategice, cu o carieră în serviciul public de peste 25 de ani. Având atât experiență politică sau parlamentară, cât și guvernamentală, Iulian Fota a îndeplinit diferite responsabilități importante în domenii precum politica externă, apărare armată, diplomație militară și securitate națională.

Radu TUDOR

Peste 30 de ani de experiență în mass-media, ca prezentator TV și analist militar, editorialist și colaborator radio. Moderator și invitat la mai multe evenimente la instituții, forumuri și ONG-uri de apărare, securitate, informații și afaceri externe: NATO, SHAPE, Institutul Aspen, Marshal și altele.
Premiat în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014 și 2015 de către Asociația Profesioniștilor din Televiziunea Română (APTR).
Radu Tudor este corespondent Jane’s Defence Weekly în România din anul 2000. Este autorul a 4 cărți despre apărare, securitate, afaceri externe și politică.

Ovidiu Sorin CUPSA

Conf. Univ. Dr. Ing. Ovidiu Sorin Cupșa este director CERONAV este Ambasador Maritim IMO. Ales Prim Vicepreședinte al Comitetului Adunării Generale a IMO în 2019. Doctor în Științe, în specializarea Inginerie Mecanică din 2010. Absolvent al unor cursuri de management organizate de universități de prestigiu din: București, Londra, Dubai, Kuala Lumpur.

Greg SIMONS

Profesorul Greg Simons este cercetător la IRES din cadrul Universității Uppsala și lector la Departamentul de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Turiba din Riga, Letonia. Interesele sale de cercetare includ: Mass-media rusești, diplomația publică și soft power, comunicarea în gestionarea crizelor, mass-media și conflictele armate. Dr. Simons este autorul/editorul a numeroase articole, capitole și cărți cu referenți.

Vasile SIMILEANU

Dr., Geopolitician, director fondator și editor senior la Geopolitica Magazine Preşedinte fondator Asociaţia Geopolitică Ion Conea, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, membru Uniunea Ziaristilor, membru Asociatia Profesionala a Geografilor din România.

Cristian BARNA

Cu o experienta de doua decenii in cadrul SRI, de la ofiter Antitero pana la prorector al Academiei Nationale de Informatii, profesorul universitar doctor Cristian Barna, este Profesor Asociat al Facultatii de Istorie, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca si al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti, Master’s degree, studii de securitate.

l

Prof. Dr., James SACK

Profesor Emerit Illinois Chicago
Istorie
James Sack, care a predat la UIC până la pensionarea sa în 2014, continuă să predea istoria britanică și irlandeză și civilizația occidentală. Prima sa carte a fost The Grenvillites: Party Politics and Factionalism in the Age of Pitt and Liverpool (University of Illinois Press, 1979). În prezent, lucrează la un studiu în două volume despre ideologia politică a conservatorilor britanici și despre presă în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Primul volum a fost publicat de Cambridge University Press în 1993 sub titlul From Jacobite to Conservative: Reaction and Orthodoxy in Britain, 1760-1832 (Cambridge, 1993). Volumul a apărut în ediție broșată în 2005.

Gabriel RAICUANDURIL-Mathew DePetro

DD
Scroll to Top