Sari la conținut

KEYNOTES SPEAKER-Conferinta 2023

CLUBUL AMIRALILOR

Forumul Securității Maritime

26-27 octombrie

Iulian Fota

Iulian Fota este secretar de stat pentru afaceri strategice, cu o carieră în serviciul public de peste 25 de ani. Având atât experiență politică sau parlamentară, cât și guvernamentală, Iulian Fota a îndeplinit diferite responsabilități importante în domenii precum politica externă, apărare armată, diplomație militară și securitate națională.

OVIDIU-ALEXANDRU RAEȚCHI

George SCUTARU

George Scutaru a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității București și deține o diplomă de master în Relații Internaționale. De asemenea, a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Informații și a urmat cursuri și programe de formare la Colegiul NATO din Roma, Centrul European pentru Studii de Securitate G.C. Marshall și Departamentul de Stat al SUA. George SCUTARU este unul dintre fondatorii și CEO-ul New Strategy Center. Și-a început cariera profesională în jurnalism, ca redactor al unei agenții de presă, apoi corespondent de presă la Moscova, înainte de a deveni director general al unei agenții de monitorizare și consultanță a presei. În perioada 2004 – 2014 a fost deputat în Parlamentul României, în Camera Deputaților. Între 2014 și 2015 a fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui României.

Stefan DĂNILĂ

Ștefan Dănilă, general(r), Dr. este primul general de forțe aeriene numit în funcția de șef al Statului Major General (Statul Major al Apărării, actual), în perioada 2011-2015. A fost pilot de avioane de luptă supersonice, MiG-21 și MiG-21 LanceR, dar și-a încheiat cariera de pilot pe avionul de transport C-130, întrucât a fost numit comandantul Bazei 90 Transport Aerian în 2008. A comandat două baze aeriene, are o mare experiență în conducerea organizațiilor militare, de la nivel tactic, la nivel strategic. Fără niciun angajament politic, a fost consilier al Primului Ministru și al ministrului Apărării Naționale până în anul 2017. Din 2009 este doctor în Științe militare, cu lucrarea „Securitatea aeriană în contextul globalizării”, lucrare publicată, în mare parte, la Editura Militară, în 2017, cu titlul „Managementul securității aeriene”. A susținut și susține cursuri, în calitate de expert, în domeniul instituțiilor internaționale de securitate, a dinamicii echilibrului de putere și în problematica păcii și războiului.


Radu TUDOR

Peste 30 de ani de experiență în mass-media, ca prezentator TV și analist militar, editorialist și colaborator radio. Moderator și invitat la mai multe evenimente la instituții, forumuri și ONG-uri de apărare, securitate, informații și afaceri externe: NATO, SHAPE, Institutul Aspen, Marshal și altele.
Premiat în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014 și 2015 de către Asociația Profesioniștilor din Televiziunea Română (APTR).
Radu Tudor este corespondent Jane’s Defence Weekly în România din anul 2000. Este autorul a 4 cărți despre apărare, securitate, afaceri externe și politică.

Jahara “FRANKY” Matisek

Locotenent-colonelul Jahara “FRANKY” Matisek, PhD, este profesor militar în cadrul departamentului de afaceri de securitate națională de la Colegiul de Război Naval al SUA, cercetător nerezident 2023 în cadrul Inițiativei privind războiul neregulat (producție comună a Proiectului de studii empirice ale conflictelor de la Princeton și a Institutului de război modern de la West Point) și cercetător Minerva al Departamentului de Apărare al SUA. Locotenent-colonelul Matisek a publicat peste 80 de articole și eseuri în reviste de specialitate și în publicații relevante pentru politici privind strategia, războiul și asistența de securitate.

Vasile SIMILEANU

Dr. Vasile SIMILEANU, este Geopolitician, director fondator și editor senior la Geopolitica Magazine Preşedinte fondator Asociaţia Geopolitică Ion Conea, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, membru Uniunea Ziaristilor, membru Asociatia Profesionala a Geografilor din România.


Georgios Giannoulis

Georgios Giannoulis este director adjunct pentru vulnerabilități și reziliență COI la Hybrid CoE, gestionând portofoliul de amenințări hibride maritime și fiind expert în subiecte legate de energie. Georgios este căpitan inginer în cadrul Marinei elene, cu o experiență de peste 10 ani de serviciu la bordul submarinelor și fregatelor. Georgios este absolvent al Școlii navale elene de război și al Școlii supreme de război comune. În plus, deține o diplomă de master în inginerie electrică și matematică aplicată de la Școala postuniversitară navală din Monterey, SUA.

Mircea MÎNDRESCU

General de brigadă (Rz) Dr Mircea MÎNDRESCU este membru al Consiliului Științific al New Strategy Centre, București, si profesor asociat la Colegiul Național de Afaceri Interne, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, București. Anterior domnia sa a fost Președinte al Consiliului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare, Bruxelles, Belgia, Director al Direcției Planificare Strategică (J5) – Statul Major General al Forțelor Armate Române, Comandant al Centrului Întrunit de Analiză și Învățare a Lecțiilor NATO, Lisabona, Portugalia, și membru al echipei de comandă a Comandamentului Aliat pentru Transformare (Comandamentul strategic NATO)

Gabiel RAICU

Prof. univ. dr. -Prorector pentru activitatea de cercetare științifică și inovare- Universitatea Maritima Constanta. Director al Centrului de Excelență în Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim – Centru fondat de UMC MCSI și ARECS.

Scroll to Top